بازخوانی جنایت در شهرک «صدف»
قتل کودک چهار ماهه و مادر جوانش به دست پدر خانواده در شهرک صدف ضمن جریحه دار کردن افکار عمومی، با به صدا درآوردن زنگ خطر برای سایر خانواده ها هشدارهای مهم و قابل تاملی را در پی دارد. از جمله این نکات می توان به نحوه آشنایی و ازدواج این مرد با همسرش اشاره کرد و اینکه مرد قاتل که در حال حاضر 22ساله و دو سال از همسرش کوچک تر است از چهار سال قبل یعنی در 18 سالگی درگیر مسائل مربوط به ازدواج و مسائل عاشقانه شده و ورود زودهنگام او به پروسه ازدواج یکی از نکات کلیدی و حساس این پرونده است.
ورود به زندگی مشترک در سنین کم پذیرش مسوولیت های سنگین و گاه دشواری را برای فرد در پی دارد. حال آنکه در این پرونده انتخاب همسری بزرگ تر به لحاظ سنی از سوی جوان قاتل مبین بر این نکته است که او در حقیقت به دنبال یک حامی برای خود بوده و از لحاظ شخصیتی آمادگی های لازم را برای پذیرش نقش یک همسر نداشته است و در انتخاب همسر نیز شخص بزرگ تری را انتخاب کرده تا همسرش به نحوی از او حمایت های لازم را انجام دهد. نکته دیگر آنکه به ندرت مشاهده شده که پدری در مقابل بچه دار شدن مقاومت کند و معمولاً این زنان هستند که در برابر این موضوع مقاومت می کنند اما در این پرونده شاهد هستیم مرد جوان ابتدا در برابر تولد فرزندش از خود مقاومت نشان می دهد و سپس او را به قتل می رساند. شاید در این ماجرا مسائل مالی تاثیرگذار بوده اما این مقاومت می تواند نشانگر ناتوانی پذیرش مسوولیت در این مرد نیز باشد. از تبعات ازدواج زودهنگام به خصوص اگر رشد شخصیتی به طور کامل طی نشده باشد، این است که پس از مدتی شخص به سمت فرد دیگری تمایل پیدا می کند و چون نیازهایش برطرف نشده عقده یی در او باقی می ماند که این مساله می تواند در زندگی مشترک فرد اختلال هایی ایجاد کند و گاه منجر به فجایعی اینچنینی شود و در این مورد نیز چون مرد همسرش را سد راه می دیده حاضر شده که از او و حتی فرزندش برای رسیدن به نیازهایش بگذرد.اما نکته دیگر سلامت روان شخص است. نحوه تصمیم گیری و برخورد این فرد با وقایع زندگی نشان از آن دارد که او از لحاظ شخصی انسانی سالم نیست و از توانایی و مهارت های لازم بی بهره است.شخصی که نسبت به دیگران پرخاش می کند قطعاً دچار مشکلاتی است اما به قتل رساندن کودک توسط پدرش کاری نیست که از هر کس برآید و با توجه به انگیزه و برنامه این مرد می توان به این نتیجه رسید که او نسبت به زندگی با همسرش کاملاً بی تفاوت و منفعل بوده است.این فرد مسلماً از لحاظ خانوادگی در محیطی زندگی کرده که شرایط برای رشد او فراهم نبوده و ریشه بسیاری از مشکلات قطعاً با خانواده ارتباط مستقیمی دارد و خانواده وی با شناختی که از او داشتند نباید او را با چنین روحیاتی و در آن سن تشویق به ازدواج می کردند.در هر صورت رگه های اختلال شخصیت، بیماری روحی، نداشتن مهارت و ورود زودهنگام به زندگی مشترک را می توان از عمده علل وقوع این فاجعه دانست که هر یک به نوبه خود قابل بررسی و تحقیق است.
منبع: http://www.irbar.com
رئیس مجلس شورای اسلامی با استناد به بررسیهای هیئت تطبیق مصوبات دولت با قوانین، انتشار ایران چک توسط بانک مرکزی را غیرقانونی اعلام کرد .
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، رئیس مجلس شورای اسلامی با استناد به بررسیهای هیأت تطبیق مصوبات دولت با قوانین، انتشار ایران چک توسط بانک مرکزی را غیرقانونی اعلام کرد.
به این ترتیب، ایران چک 50 هزارتومانی هم به زودی از چرخه مبادلات ایرانی ها حذف می شود. این ابلاغیه حایز اهمیت، احتمالا بانک مرکزی را وادار به چاپ اسکناسهای درشت تر یا احتمالا پی گیری جدیتر سیاستهای موسوم به "رفرم پولی" خواهد کرد.
علی لاریجانی در روزهای پایانی سال 1390 نامه عدم تطبیق مصوبه بانک مرکزی در مورد انتشار ایران چک با قوانین را ابلاغ کرده و به دولت(بانک مرکزی) یک هفته مهلت داده است تا در مدت زمان تعیین شده نسبت به توقف انتشار ایران چکهای جدید اقدام کند. احتمالا این مهلت در هفته اول فروردین ماه به پایان رسیده؛ اما بانک مرکزی هنوز مصوبه رئیس مجلس شورای اسلامی را به مراجع ذیربط ابلاغ نکرده است.
وی در نامه اخیر خود ضمن تأکید بر ممنوعیت رواج ایران چک 10 مورد مغایرت انتشار ایران چک با قوانین کشور را گوشزد کرده و از دولت خواسته به تخلفات خود در این زمینه پایان دهد.
احتمالا منظور آقای لاریجانی از ممنوعیت رواج ایران چک،عدم انتشار و گردش ایران چک ها در سیستم بانکی بوده است با این حال مشخص نیست که تکلیف ایران چک های در دست مردم چه خواهد شد.
البته این احتمال جدی است که بانک مرکزی به دلیل نیاز مردم به اسکناسهای درشت، چاپ اسکناسهای 50 و100هزارتومانی را در دستور کار قرار دهد. درحال حاضر درشت ترین اسکناس ایران،10 هزارتومانی است؛ اما بانکها از ایران چک 50 هزارتومانی هم برای تأمین نیاز مردم در خود پردازها استفاده می کنند.
براساس تجارت نیوز، ایران چک "سندی" است که با مصوبه 8/12/1386 هیئت وزیران جایگزین چک پولهای بانک مرکزی شد و قطعات 50هزارتومانی و100 هزارتومانی آن به گردش درآمد.مدتی بعد یعنی در 5 بهمن 1389، انتشار ایران چکهای 100 هزارتومانی متوقف شد و بانک مرکزی اعلام کرد در نظر دارد انتشار ایران چک های 50 هزارتومانی را نیز متوقف کند.
رئیس کل بانک مرکزی در این زمینه گفته بود :" تا زمانی که به اندازه نیاز اسکناس 10 هزار تومانی وارد بازار نشود، ایران چک 50 هزارتومانی جمع آوری نمیشوند، زیرا از آنها در خودپردازها استفاده می شود و در رفع نیاز مردم موثر هستند".
پیش از انتشار چک پول توسط بانک مرکزی، 12 بانک ایرانی اقدام به انتشار چک پول می کردند اما انتشار آن از بهار سال 87 به انحصار بانک مرکزی درآمد.
به نقل از ایسنا
عناوین یادداشتهای وبلاگ
دوستان